Onze vestigingen

Misschien ken je de defensiemusea al: het Nationaal Militair Museum in Soest, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam ontvangen samen ruim 400.000 bezoekers per jaar. We hebben onszelf ten doel gesteld de verhalen over oorlog en vrede krachtig tot leven te brengen en mensen via die verhalen te verbinden. Want het verdedigen van vrede en veiligheid is belangrijker dan ooit.

We bieden

  • Salarisschalen conform de museum cao
  • Flexibiliteit om deels vanuit huis te werken
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ABP-pensioen, uitstekende verlofregeling, vakantiegeld én een eindejaarsuitkering van 3,4%
  • Leuke personeelsuitjes
  • Museumjaarkaart
  • Thuiswerkvergoeding
  • Essentiële tools zoals een laptop en telefoon

de SKD als werkgever

Werken bij de Koninklijke Defensiemusea gaat verder dan alleen werk; we bieden een betekenisvolle werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. En bij te dragen aan onze missie: verhalen over oorlog en vrede krachtig tot leven brengen om zo mensen met elkaar te verbinden.

Bij de Koninklijke Defensiemusea maken we niet zomaar deel uit van een team; we werken samen aan een missie. Mensen verbinden door verhalen te vertellen over oorlog en vrede. Dit merk je aan de bevlogenheid en betrokkenheid van onze collega’s. We dragen allemaal ons steentje bij aan de gezamenlijke missie.

Wat mag je verwachten

Mijn eerste jaar als SKD’er is voorbij gevlogen en was geen dag hetzelfde. Zo gaf ik les aan bijna 1.000 leerlingen, werkte ik mee aan tentoonstellingen en ging ik op koudweertraining met de Mariniers. Milan

Je hebt gesolliciteerd en nu?

Zodra je brief en CV bij ons binnen zijn gekomen krijg je een bevestiging van ontvangst met daarin een aanduiding van de reactieperiode. Binnen die periode worden alle sollicitaties beoordeeld en gewogen. Zodra de sluitingsdatum van de vacature verstreken is komt de sollicitatiecommissie bijeen en bepaalt welke sollicitanten uitgenodigd worden en welke helaas niet door de selectie komen. We streven ernaar dit proces binnen twee weken na het verstrijken van de vacaturetermijn iedereen te informeren.

Ben je door de eerste selectie? Gefeliciteerd! Je wordt uitgenodigd op gesprek bij de sollicitatiecommissie.

TIP Wil je goed beslagen ten ijs komen? Bezoek dan (nog een keer) onze musea!

Ben je klaar met een standaard werkdag? Kom dan naar de Koninklijke Defensiemusea! Want hier is elke dag anders, en biedt steeds een nieuwe uitdaging. De defensiemusea vormen een organisatie in beweging, waar je veel mogelijkheid krijgt om zelf mee te bouwen! Mark

Tijd over?

Word vrijwilliger!

Onze musea kunnen niet zonder geweldige vrijwilligers. Zij ontvangen bezoekers, wijzen de weg, geven uitleg, drogen tranen en delen informatie over van alles en nog wat. Lijkt jou dat ook wat? Kijk dan eens op de websites van de drie vestigingen of meld je meteen aan.

Doe mee

Reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen? Stuur een e-mail naar hr@defensiemusea.nl.

Liever per post? Dat kan ook:

Stichting Koninklijke Defensiemusea
t.a.v. de afdeling HR
Postbus 6
3760 AA SOEST

Meer informatie? Bel met 085-0036000